fbpx
FSC® - The Forest Stewardship Council - ERA
1344
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-1344,bridge-core-2.3.8,ajax_fade,page_not_loaded,,paspartu_enabled,paspartu_on_top_fixed,paspartu_on_bottom_fixed,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-22.6,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_responsive

FSC® – The Forest Stewardship Council

FSC® – The Forest Stewardship Council (Vijeće za nadzor šuma) je neovisno međunarodno tijelo koje organizacijama daje dozvolu za izdavanje FSC® certifikata. FSC® certifikacija znači da se šumom gospodari prema strogim ekološkim, socijalnim i ekonomskim standardima. Taj certifikat predstavlja veliku čast i međunarodno priznanje načinu gospodarenja šumama unutar “Hrvatskih šuma” koje se odvija u skladu sa strogim kriterijima. Također, činjenica da „Hrvatske šume” mogu sve svoje proizvode stavljati na tržište kao FSC® certificirane je od ogromnog značenja za hrvatsku drvnu industriju s obzirom da najveći dio njihove sirovine dolazi upravo iz tog izvora. Dobrim gospodarenjem šumama po FSC® kriterijima trajno dokazujemo ispravnost naše struke i dodatno je legitimiramo pred općom javnosti.

Za kupce drvenih proizvoda, zaštićeni FSC® logotip znači da proizvod koji kupuje nije proizveden tako da su zbog njega žrtvovane šume, te da on svojim potrošačkim postupkom nije pridonio nemilosrdnoj eksploataciji šumskih resursa.

FSC® certificate ERA