Kutak za arhitekte

„I prefer drawing to talking. Drawing is faster, and leaves less room for lies.“ 

 Le Corbusier

 

„We are called to be architects of the future, not its victims.“

Buckminster Fuller

 

„Architecture is not so much a knowledge of form, but a form of knowledge.“

Bernard Tschumi

 

Komode

Pax

Komoda - 1x vrata + 2x ladica, dim. 120x45x55 cm

Unutrašnji dio korpusa i fronte komode 24f2c407ed0f6820161246f1d49d6746debljine 1,8 cm izrađene od cjelovitog drva hrasta, gornja ploča i bočne stranice debljine 4 cm izrađena od cjelovitog drva hrasta, poleđina komode i podovi ladica su šperploča hrast debljine 0,4 cm. Komoda ima pune bočne stranice spuštene do poda. Gornja ploča i bočne stranice zarezane su ½ širine i spojene preklapanjem. Komoda ima jednu punu, ravnu, zaokretnu frontu s drvenim ukrutama s unutrašnje strane i dvije ladice, sve fronte su iste širine, komoda je okomitom pregradom podijeljena na dva prostora, na lijevoj strani su dvije ladice, a na desnoj jedna zaokretna fronta. Unutrašnji dio „tijelo“ ladica je od cjelovitog drva hrasta debljine 1,6 cm, vodilice ladica su Blum tandem s dodatkom za tiho zatvaranje, spojnice na frontama su Blum s dodatkom za tiho zatvaranje. Na frontama su ravni utori koji služe za otvaranje (kao prihvatnici). Svi rubovi su fino obrađeni s radijusom zaobljenja 2 ±3% mm. Površinski je obrađena biljnim uljima za namještaj u tonovima (natur, svijetlo i tamno) uz mogućnost obrade vlagootpornim uljem.

 

Komoda - 1x vrata + 3x ladica, dim. 120x45x77 cm

Unutrašnji dio korpusa i fronte komode 25666172f7dfe9346e791ed02d7e1693debljine 1,8 cm izrađene od cjelovitog drva hrasta, gornja ploča i bočne stranice debljine 4 cm izrađena od cjelovitog drva hrasta, poleđina komode i podovi ladica su šperploča hrast debljine 0,4 cm. Komoda ima pune bočne stranice spuštene do poda. Gornja ploča i bočne stranice zarezane su ½ širine i spojene preklapanjem. Komoda ima jednu punu-ravnu zaokretnu frontu s drvenim ukrutama s unutrašnje strane i tri ladice, sve fronte su iste širine, komoda je okomitom pregradom podijeljena na dva prostora, na lijevoj strani su tri ladice, a u desnom prostoru je jedna polica debljine 1,8 cm od cjelovitog drva hrasta . Unutrašnji dio „tijelo“ ladica je od cjelovitog drva hrasta debljine 1,6 cm, vodilice ladica su Blum tandem s dodatkom za tiho zatvaranje, spojnice na frontama su Blum s dodatkom za tiho zatvaranje. Na frontama su ravni utori koji služe za otvaranje (kao prihvatnici). Svi rubovi su fino obrađeni s radijusom zaobljenja 2 ±3% mm. Površinski je obrađena biljnim uljima za namještaj u tonovima (natur, svijetlo i tamno) uz mogućnost obrade vlagootpornim uljem.

 

Komoda - 2x vrata + 3x ladica, dim. 180x45x77 cm

Unutrašnji dio korpusa i fronte komode 7b3e2d196da4a56b7d43ce878e052549debljine 1,8 cm izrađene od cjelovitog drva hrasta, gornja ploča i bočne stranice debljine 4 cm izrađena od cjelovitog drva hrasta, poleđina komode i podovi ladica su šperploča hrast debljine 0,4 cm. Komoda ima pune bočne stranice spuštene do poda. Na sredini komode je jedna dodatna noga 57×4 cm i visine 6 cm. Gornja ploča i bočne stranice zarezane su ½ širine i spojene preklapanjem. Komoda ima dvije pune-ravne zaokretne fronte s drvenim ukrutama s unutrašnje strane i tri ladice, sve fronte su iste širine, komoda je okomitim pregradama podijeljena na tri prostora, u lijevom i desnom prostoru je po jedna polica debljine 1,8 cm od cjelovitog drva hrasta, a u sredini tri ladice. Unutrašnji dio „tijelo“ ladica je od cjelovitog drva hrasta debljine 1,6 cm, vodilice ladica su Blum tandem s dodatkom za tiho zatvaranje, spojnice na frontama su Blum s dodatkom za tiho zatvaranje. Na frontama su ravni utori koji služe za otvaranje (kao prihvatnici). Svi rubovi su fino obrađeni s radijusom zaobljenja 2 ±3% mm. Površinski je obrađena biljnim uljima za namještaj u tonovima (natur, svijetlo i tamno) uz mogućnost obrade vlagootpornim uljem.

 

Komoda - 2x vrata + 2x ladica, dim. 180x45x55 cm

Unutrašnji dio korpusa i fronte4d5a6f53bac14e7780eb110424d55156 komode debljine 1,8 cm izrađene od cjelovitog drva hrasta, gornja ploča i bočne stranice debljine 4 cm izrađena od cjelovitog drva hrasta, poleđina komode i podovi ladica su šperploča hrast debljine 0,4 cm. Komoda ima pune bočne stranice spuštene do poda. Na sredini komode je jedna dodatna noga 57×4 cm i visine 6 cm. Gornja ploča i bočne stranice zarezane su ½ širine i spojene preklapanjem. Komoda ima dvije pune-ravne zaokretne fronte s drvenim ukrutama s unutrašnje strane i dvije ladice, sve fronte su iste širine, komoda je okomitim pregradama podijeljena na tri prostora, lijevo i desno su po jedna zaokretna fronta,  a u sredini dvije ladice. Unutrašnji dio „tijelo“ ladica je od cjelovitog drva hrasta debljine 1,6 cm, vodilice ladica su Blum tandem s dodatkom za tiho zatvaranje, spojnice na frontama su Blum s dodatkom za tiho zatvaranje. Na frontama su ravni utori koji služe za otvaranje (kao prihvatnici). Svi rubovi su fino obrađeni s radijusom zaobljenja 2 ±3% mm. Površinski je obrađena biljnim uljima za namještaj u tonovima (natur, svijetlo i tamno) uz mogućnost obrade vlagootpornim uljem.

 

 

Proizvod udovoljava slijedećim zahtjevima:

1. Proizvod je izrađen od drva s FSC certifikatom.
2. U izradi je izbjegnuta upotreba opasnih tvari. Obrada drva je u skladu s odredbama Zakona o kemikalijama.
3. Otpad tzv. „škart“ u proizvodnji je smanjen na minimum.
4. Jednostavna montaža.
5. Olakšano čišćenje i održavanje.
6. Upotreba komponenata koje produljuju životni vijek proizvoda.
7. Uz proizvod se prilažu slikovne upute za sastavljanje, upotrebu i održavanje proizvoda.
8. Izbor materijala koji jamči trajnost proizvoda.
9. Smanjenje točaka koje mogu oslabiti proizvod.
10. Popravak i buduća restauracija budu isplativi.
11. Jamstvo na proizvod minimalno 10 godina.
12. Post prodajni servis za popravak i zamjenu rezervnih dijelova proizvoda, minimalno 10 godina.
13. Minimaliziran broj dijelova proizvoda.
14. Minimalizirana različitost materijala.
15. Izbor materijala koje je jednostavno reciklirati. 

Norma

Komoda - 3x vrata, dim. 140x45x100 cm
Korpus i fronte komode debljinecb537e6eda18192246318f9a02e0bba0 1,8 cm izrađene od cjelovitog drva hrasta, gornja ploča debljine 4 cm izrađena od cjelovitog drva hrasta, poleđina komode je šperploča hrast debljine 0,4 cm. Komoda je na drvenim nogicama od cjelovitog drva hrasta dim. 8x8cm i visine 10 cm. Komoda ima tri pune, ravne, zaokretne fronte s drvenim ukrutama s unutrašnje strane, komoda je okomitom pregradom podijeljena na dva prostora, u svakom prostoru je po jedna polica debljine 1,8 cm izrađena od cjelovitog drva hrasta. Spojnice na frontama su Blum s dodatkom za tiho zatvaranje. Na frontama su kvadratni otvori koji služe za otvaranje (kao prihvatnici). Svi rubovi su fino obrađeni s radijusom zaobljenja 2 ±3% mm. Površinski je obrađena biljnim uljima za namještaj u tonovima (natur, svijetlo i tamno) uz mogućnost obrade vlagootpornim uljem.

 

Komoda – 4x vrata, dim. 180x45x100 cm

Korpus i fronte komode debljine66c28a64b461887ff094d8a72241b257 1,8 cm izrađene od cjelovitog drva hrasta, gornja ploča debljine 4 cm izrađena od cjelovitog drva hrasta, poleđina komode je šperploča hrast debljine 4 mm. Komoda je na drvenim nogicama od cjelovitog drva hrasta dim. 8x8cm i visine 10 cm. Komoda ima četiri pune-ravne zaokretne fronte s drvenim ukrutama s unutrašnje strane, komoda je okomitom pregradom podijeljena na dva prostora, u svakom prostoru je po jedna polica debljine 1,8 cm izrađena od cjelovitog drva hrasta. Spojnice na frontama su Blum s dodatkom za tiho zatvaranje. Na frontama su kvadratni otvori koji služe za otvaranje (kao prihvatnici). Svi rubovi su fino obrađeni s radijusom zaobljenja 2 ±3% mm. Površinski je obrađena biljnim uljima za namještaj u tonovima (natur, svijetlo i tamno) uz mogućnost obrade vlagootpornim uljem.

 

Komoda - 2x vrata + 4x ladica, dim. 140x45x100 cm

Korpus i fronte komode debljine1186fddc91f0326931ae97d2f77d3979 1,8 cm izrađene od cjelovitog drva hrasta, gornja ploča debljine 4 cm izrađena od cjelovitog drva hrasta, poleđina komode i podovi ladica su šperploča hrast debljine 4 mm. Komoda je na drvenim nogicama od cjelovitog drva hrasta dim. 8x8cm i visine 10 cm. Komoda ima dvije pune-ravne zaokretne fronte s drvenim ukrutama s unutrašnje strane i četiri ladice, sve fronte su iste širine, komoda je okomitom pregradom podijeljena na dva prostora, u lijevom prostoru je jedna polica debljine 1,8 cm izrađena od cjelovitog drva hrasta, a na desnoj strani su četiri ladice. Unutrašnji dio „tijelo“ ladica je od cjelovitog drva hrasta debljine 1,6 cm, vodilice ladica su Blum tandem s dodatkom za tiho zatvaranje, spojnice na frontama su Blum s dodatkom za tiho zatvaranje. Na frontama su kvadratni otvori koji služe za otvaranje (kao prihvatnici). Svi rubovi su fino obrađeni s radijusom zaobljenja 2 ±3% mm. Površinski je obrađena biljnim uljima za namještaj u tonovima (natur, svijetlo i tamno) uz mogućnost obrade vlagootpornim uljem.

 

 

Komoda - 1x vrata + 4x ladica + 1x vrata, dim. 140x45x100 cm

Korpus i fronte komode debljinef8bd5e4625418703010dd5aa3446ec8f 1,8 cm izrađene od cjelovitog drva hrasta, gornja ploča debljine 4 cm izrađena od cjelovitog drva hrasta, poleđina komode i podovi ladica su šperploča hrast debljine 4 mm. Komoda je na drvenim nogicama od cjelovitog drva hrasta dim. 8x8cm i visine 10 cm. Komoda ima dvije pune-ravne zaokretne fronte s drvenim ukrutama s unutrašnje strane i četiri ladice, sve fronte su iste širine, komoda je s dvije okomite pregrade podijeljena na tri prostora, u lijevom i desnom prostoru je po jedna polica debljine 1,8 cm izrađena od cjelovitog drva hrasta, a u sredini su četiri ladice. Unutrašnji dio „tijelo“ ladica je od cjelovitog drva hrasta debljine 1,6 cm, vodilice ladica su Blum tandem s dodatkom za tiho zatvaranje, spojnice na frontama su Blum s dodatkom za tiho zatvaranje. Na frontama su kvadratni otvori koji služe za otvaranje (kao prihvatnici). Svi rubovi su fino obrađeni s radijusom zaobljenja 2 ±3% mm. Površinski je obrađena biljnim uljima za namještaj u tonovima (natur, svijetlo i tamno) uz mogućnost obrade vlagootpornim uljem.

 

Komoda - 3x vrata, dim. 160x45x60 cm
 

Korpus i fronte komode debljine67eb67c154298447e43b1fb4f5fcfb68 1,8 cm izrađene od cjelovitog drva hrasta, gornja ploča debljine 4 cm izrađena od cjelovitog drva hrasta, poleđina komode je šperploča hrast debljine 0,4 cm. Komoda je na drvenim nogicama od cjelovitog drva hrasta dim. 8x8cm i visine 10 cm. Komoda ima tri pune-ravne zaokretne fronte s drvenim ukrutama s unutrašnje strane, komoda je s dvije okomite pregrade podijeljena na tri prostora. Spojnice na frontama su Blum s dodatkom za tiho zatvaranje. Na frontama su kvadratni otvori koji služe za otvaranje (kao prihvatnici). Svi rubovi su fino obrađeni s radijusom zaobljenja 2 ±3% mm. Površinski je obrađena biljnim uljima za namještaj u tonovima (natur, svijetlo i tamno) uz mogućnost obrade vlagootpornim uljem.

 

Komoda - 2x vrata + 2x ladica, dim. 160x45x60 cm

Korpus i fronte komode debljine92597248f3fbf03f609fd8fa95d482a8 1,8 cm izrađene od cjelovitog drva hrasta, gornja ploča debljine 4 cm izrađena od cjelovitog drva hrasta, poleđina komode i podovi ladica su šperploča hrast debljine 0,4 cm. Komoda je na drvenim nogicama od cjelovitog drva hrasta dim. 8x8cm i visine 10 cm. Komoda ima dvije pune-ravne zaokretne fronte s drvenim ukrutama s unutrašnje strane i dvije ladice, sve fronte su iste širine, komoda je okomitom pregradom podijeljena na dva prostora, na lijevoj strani su dvije zaokretne fronte, a na desnoj strani su dvije ladice. Unutrašnji dio „tijelo“ ladica je od cjelovitog drva hrasta debljine 1,6 cm, vodilice ladica su Blum tandem s dodatkom za tiho zatvaranje, spojnice na frontama su Blum s dodatkom za tiho zatvaranje. Na frontama su kvadratni otvori koji služe za otvaranje (kao prihvatnici). Svi rubovi su fino obrađeni s radijusom zaobljenja 2 ±3% mm. Površinski je obrađena biljnim uljima za namještaj u tonovima (natur, svijetlo i tamno) uz mogućnost obrade vlagootpornim uljem.

 

Komoda - 1x vrata + 2x ladica + 1xvrata, dim. 160x45x60 cm

Korpus i fronte komode debljineb0dbb94351be264a730a879b397a338f 1,8 cm izrađene od cjelovitog drva hrasta, gornja ploča debljine 4 cm izrađena od cjelovitog drva hrasta, poleđina komode i podovi ladica su šperploča hrast debljine 0,4 cm. Komoda je na drvenim nogicama od cjelovitog drva hrasta dim. 8x8cm i visine 10 cm. Komoda ima dvije pune-ravne zaokretne fronte s drvenim ukrutama s unutrašnje strane i dvije ladice, sve fronte su iste širine, komoda je s dvije okomite pregrade podijeljena na tri prostora, lijevo i desno su po jedna zaokretna fronta, a u sredini su dvije ladice. Unutrašnji dio „tijelo“ ladica je od cjelovitog drva hrasta debljine 1,6 cm, vodilice ladica su Blum tandem s dodatkom za tiho zatvaranje, spojnice na frontama su Blum s dodatkom za tiho zatvaranje. Na frontama su kvadratni otvori koji služe za otvaranje (kao prihvatnici). Svi rubovi su fino obrađeni s radijusom zaobljenja 2 ±3% mm. Površinski je obrađena biljnim uljima za namještaj u tonovima (natur, svijetlo i tamno) uz mogućnost obrade vlagootpornim uljem.

 

Proizvod udovoljava slijedećim zahtjevima:

1. Proizvod je izrađen od drva s FSC certifikatom.
2. U izradi je izbjegnuta upotreba opasnih tvari. Obrada drva je u skladu s odredbama Zakona o kemikalijama.
3. Otpad tzv. „škart“ u proizvodnji je smanjen na minimum.
4. Jednostavna montaža.
5. Olakšano čišćenje i održavanje.
6. Upotreba komponenata koje produljuju životni vijek proizvoda.
7. Uz proizvod se prilažu slikovne upute za sastavljanje, upotrebu i održavanje proizvoda.
8. Izbor materijala koji jamči trajnost proizvoda.
9. Smanjenje točaka koje mogu oslabiti proizvod.
10. Popravak i buduća restauracija budu isplativi.
11. Jamstvo na proizvod minimalno 10 godina.
12. Post prodajni servis za popravak i zamjenu rezervnih dijelova proizvoda, minimalno 10 godina.
13. Minimaliziran broj dijelova proizvoda.
14. Minimalizirana različitost materijala.
15. Izbor materijala koje je jednostavno reciklirati. 

Luna

Komoda - 2x vrata, dim. 150x52x55 cm

Korpus i fronte komode debljinee14aac3d5e526998b7a3ed8e53ce2e64 1,8 cm izrađene od cjelovitog drva hrasta, gornja ploča debljine 30 mm izrađena od cjelovitog drva hrasta, poleđina komode je šperploča hrast debljine 0,4 cm. Komoda stoji na drvenim nogama 15×3 cm koje su na komodu spojene s dviju bočnih strana, te povezane drvenim poveznicama iste širine i debljine, poveznice su s nogama spojene pod 45⁰. Komoda ima dvije pune, ravne, zaokretne fronte s drvenim ukrutama s unutrašnje strane. Spojnice na frontama su Blum s dodatkom za tiho zatvaranje. Svi rubovi su fino obrađeni s radijusom zaobljenja 2 ±3% mm. Površinski je obrađena biljnim uljima za namještaj u tonovima (natur, svijetlo i tamno) uz mogućnost obrade vlagootpornim uljem.

 

 

Komoda - 2x vrata, dim. 150x52x77 cm

Korpus i fronte komode debljinea75740c8f17802dfafcad3f50cbecc5e 1,8 cm izrađene od cjelovitog drva hrasta, gornja ploča debljine 30 mm izrađena od cjelovitog drva hrasta, poleđina komode je šperploča hrast debljine 0,4 cm. Komoda stoji na drvenim nogama 15×3 cm koje su na komodu spojene s dviju bočnih strana, te povezane drvenim poveznicama iste širine i debljine, poveznice su s nogama spojene pod 45⁰. Komoda ima dvije pune-ravne zaokretne fronte s drvenim ukrutama s unutrašnje strane, u prostoru iza fronti je jedna polica debljine 1,8 cm izrađena od cjelovitog drva hrasta. Spojnice na frontama su Blum s dodatkom za tiho zatvaranje. Svi rubovi su fino obrađeni s radijusom zaobljenja 2 ±3% mm. Površinski je obrađena biljnim uljima za namještaj u tonovima (natur, svijetlo i tamno) uz mogućnost obrade vlagootpornim uljem.

 

Komoda - 1x vrata + 3x ladica, dim. 150x52x77 cm

Korpus i fronte komode debljined541bd9ff056da1afec57b9340255db3 1,8 cm izrađene od cjelovitog drva hrasta, gornja ploča debljine 30 mm izrađena od cjelovitog drva hrasta, poleđina komode je šperploča hrast debljine 0,4 cm. Komoda stoji na drvenim nogama 15×3 cm koje su na komodu spojene s dviju bočnih strana, te povezane drvenim poveznicama iste širine i debljine, poveznice su s nogama spojene pod 45⁰. Komoda je na drvenim stupovima (nogama)  15×3 cm, po dva sa svake strane, povezana poveznicom iste širine i debljine koja se sa stupovima (nogama) spaja pod 45⁰. Komoda ima jednu punu-ravnu zaokretnu frontu s drvenim ukrutama s unutrašnje strane i tri ladice, sve fronte su iste širine, komoda je okomitom pregradom podijeljena na dva prostora, na desnoj strani su tri ladice, a u lijevom prostoru je jedna polica debljine 1,8 cm od cjelovitog drva hrasta . Unutrašnji dio „tijelo“ ladica je od cjelovitog drva hrasta debljine 1,6 cm, vodilice ladica su Blum tandem s dodatkom za tiho zatvaranje, spojnice na frontama su Blum s dodatkom za tiho zatvaranje. Svi rubovi su fino obrađeni s radijusom zaobljenja 2 ±3% mm. Površinski je obrađena biljnim uljima za namještaj u tonovima (natur, svijetlo i tamno) uz mogućnost obrade vlagootpornim uljem.

 

Komoda - 1x vrata + 2x ladica, dim. 150x52x55 cm

Korpus i fronte komode debljine0c859ad36e1f69255115cd3c510805a6 1,8 cm izrađene od cjelovitog drva hrasta, gornja ploča debljine 30 mm izrađena od cjelovitog drva hrasta, poleđina komode je šperploča hrast debljine 0,4 cm. Komoda stoji na drvenim nogama 15×3 cm koje su na komodu spojene s dviju bočnih strana, te povezane drvenim poveznicama iste širine i debljine, poveznice su s nogama spojene pod 45⁰. Komoda ima jednu punu-ravnu zaokretnu frontu s drvenim ukrutama s unutrašnje strane i dvije ladice, sve fronte su iste širine, komoda je okomitom pregradom podijeljena na dva prostora, na desnoj strani su dvije ladice, a na lijevoj jedna zaokretna fronta. Unutrašnji dio „tijelo“ ladica je od cjelovitog drva hrasta debljine 1,6 cm, vodilice ladica su Blum tandem s dodatkom za tiho zatvaranje, spojnice na frontama su Blum s dodatkom za tiho zatvaranje. Svi rubovi su fino obrađeni s radijusom zaobljenja 2 ±3% mm. Površinski je obrađena biljnim uljima za namještaj u tonovima (natur, svijetlo i tamno) uz mogućnost obrade vlagootpornim uljem.

 

Komoda - 2x vrata + 2x ladica, dim. 210x52x55 cm

Korpus i fronte komode debljine 1,8 cm izrađene od cjelovitog drva hrasta, gornja ploča debljine 30 mm izrađena od cjelovitog drva hrasta, poleđina komode je šperploča hrast debljine 0,4 cm. Komoda stoji na drvenim nogama 15×3 cm koje su na komodu spojene s dviju bočnih strana, te povezane drvenim poveznicama iste širine i debljine, poveznice su s nogama spojene pod 45⁰.  na sredini komode je jedna dodatna noga dim. 60×3 cm i visine 6 cm. Komoda ima dvije pune-ravne zaokretne fronte s drvenim ukrutama s unutrašnje strane i dvije ladice, sve fronte su iste širine, komoda je s dvije okomite pregrade podijeljena na tri prostora, lijevo i desno su po jedna zaokretna fronta, a u sredini su dvije ladice. Unutrašnji dio „tijelo“ ladica je od cjelovitog drva hrasta debljine 1,6 cm, vodilice ladica su Blum tandem s dodatkom za tiho zatvaranje, spojnice na frontama su Blum s dodatkom za tiho zatvaranje. Svi rubovi su fino obrađeni s radijusom zaobljenja 2 ±3% mm. Površinski je obrađena biljnim uljima za namještaj u tonovima (natur, svijetlo i tamno) uz mogućnost obrade vlagootpornim uljem. 

Komoda - 2x vrata + 3x ladica, dim. 210x52x77 cm

Korpus i fronte komode debljine 1,8 cm izrađene od cjelovitog drva hrasta, gornja ploča debljine 30 mm izrađena od cjelovitog drva hrasta, poleđina komode je šperploča hrast debljine 0,4 cm. Komoda stoji na drvenim nogama 15×3 cm koje su na komodu spojene s dviju bočnih strana, te povezane drvenim poveznicama iste širine i debljine, poveznice su s nogama spojene pod 45⁰. Komoda ima, na sredini komode je jedna dodatna noga dim. 60×3 cm i visine 6 cm. Komoda ima dvije pune-ravne zaokretne fronte s drvenim ukrutama s unutrašnje strane i dvije ladice, sve fronte su iste širine, komoda je s dvije okomite pregrade podijeljena na tri prostora, lijevo i desno su po jedna zaokretna fronta, a u sredini su dvije ladice. Unutrašnji dio „tijelo“ ladica je od cjelovitog drva hrasta debljine 1,6 cm, vodilice ladica su Blum tandem s dodatkom za tiho zatvaranje, spojnice na frontama su Blum s dodatkom za tiho zatvaranje. Svi rubovi su fino obrađeni s radijusom zaobljenja 2 ±3% mm. Površinski je obrađena biljnim uljima za namještaj u tonovima (natur, svijetlo i tamno) uz mogućnost obrade vlagootpornim uljem. 

Proizvod udovoljava slijedećim zahtjevima:

1. Proizvod je izrađen od drva s FSC certifikatom.
2. U izradi je izbjegnuta upotreba opasnih tvari. Obrada drva je u skladu s odredbama Zakona o kemikalijama.
3. Otpad tzv. „škart“ u proizvodnji je smanjen na minimum.
4. Jednostavna montaža.
5. Olakšano čišćenje i održavanje.
6. Upotreba komponenata koje produljuju životni vijek proizvoda.
7. Uz proizvod se prilažu slikovne upute za sastavljanje, upotrebu i održavanje proizvoda.
8. Izbor materijala koji jamči trajnost proizvoda.
9. Smanjenje točaka koje mogu oslabiti proizvod.
10. Popravak i buduća restauracija budu isplativi.
11. Jamstvo na proizvod minimalno 10 godina.
12. Post prodajni servis za popravak i zamjenu rezervnih dijelova proizvoda, minimalno 10 godina.
13. Minimaliziran broj dijelova proizvoda.
14. Minimalizirana različitost materijala.
15. Izbor materijala koje je jednostavno reciklirati. 

Linea

Komoda - 2x vrata, dim. 120x40x70 cm
 

Korpus i fronte komode debljinecfd82842fd1fc18d6f744cbc5d680e42 1,8 cm izrađene od cjelovitog drva hrasta, gornja ploča debljine 4 cm izrađena od cjelovitog drva hrasta, poleđina komode je šperploča hrast debljine 0,4 cm. Komoda je na drvenim nogicama od cjelovitog drva hrasta dim. 30×8 cm i visine 4 cm. Komoda ima dvije pune-ravne zaokretne fronte s drvenim ukrutama s unutrašnje strane, u prostoru iza fronti je jedna polica debljine 1,8 cm izrađena od cjelovitog drva hrasta. Spojnice na frontama su Blum s dodatkom za tiho zatvaranje. Na frontama su otvori pravokutnog oblika različitih dimenzija koji služe za otvaranje (kao prihvatnici). Svi rubovi su fino obrađeni s radijusom zaobljenja 2 ±3% mm. Površinski je obrađena biljnim uljima za namještaj u tonovima (natur, svijetlo i tamno) uz mogućnost obrade vlagootpornim uljem. 

 

Komoda - 3x vrata, dim. 180x40x70 cm
 

Korpus i fronte komode debljineb6a4bd2dd23a3105d38e5fbac39500a5 1,8 cm izrađene od cjelovitog drva hrasta, gornja ploča debljine 4 cm izrađena od cjelovitog drva hrasta, poleđina komode je šperploča hrast debljine 0,4 cm. Komoda je na drvenim nogicama od cjelovitog drva hrasta dim. 30×8 cm i visine 4 cm. Komoda ima tri pune-ravne zaokretne fronte s drvenim ukrutama s unutrašnje strane, sve fronte su iste širine, komoda je okomitom pregradom podijeljena na dva prostora, u svakom prostoru je po jedna polica debljine 1,8 cm izrađena od cjelovitog drva hrasta. Spojnice na frontama su Blum s dodatkom za tiho zatvaranje. Na frontama su otvori pravokutnog oblika različitih dimenzija koji služe za otvaranje (kao prihvatnici). Svi rubovi su fino obrađeni s radijusom zaobljenja 2 ±3% mm. Površinski je obrađena biljnim uljima za namještaj u tonovima (natur, svijetlo i tamno) uz mogućnost obrade vlagootpornim uljem.

 

Komoda - 2x vrata, dim. 120x40x50 cm

Korpus i fronte komode debljine 1,8 cm izrađene od cjelovitog drva hrasta, gornja ploča debljine 4 cm izrađena od cjelovitog drva hrasta, poleđina komode je šperploča hrast debljine 0,4 cm. Komoda je na drvenim nogicama od cjelovitog drva hrasta dim. 30×8 cm i visine 4 cm. Komoda ima dvije pune-ravne zaokretne fronte s drvenim ukrutama s unutrašnje strane. Spojnice na frontama su Blum s dodatkom za tiho zatvaranje. Na frontama su otvori pravokutnog oblika različitih dimenzija koji služe za otvaranje (kao prihvatnici). Svi rubovi su fino obrađeni s radijusom zaobljenja 2 ±3% mm. Površinski je obrađena biljnim uljima za namještaj u tonovima (natur, svijetlo i tamno) uz mogućnost obrade vlagootpornim uljem. 

Komoda - 3x vrata, dim. 180x40x50 cm

Korpus i fronte komode debljinec80679a4be96be1d76b4a8a93234a031 1,8 cm izrađene od cjelovitog drva hrasta, gornja ploča debljine 4 cm izrađena od cjelovitog drva hrasta, poleđina komode je šperploča hrast debljine 0,4 cm. Komoda je na drvenim nogicama od cjelovitog drva hrasta dim. 30×8 cm i visine 4 cm. Komoda ima tri pune-ravne zaokretne fronte s drvenim ukrutama s unutrašnje strane, sve fronte su iste širine, komoda je okomitom pregradom podijeljena na dva prostora. Spojnice na frontama su Blum s dodatkom za tiho zatvaranje. Na frontama su otvori pravokutnog oblika različitih dimenzija koji služe za otvaranje (kao prihvatnici). Svi rubovi su fino obrađeni s radijusom zaobljenja 2 ±3% mm. Površinski je obrađena biljnim uljima za namještaj u tonovima (natur, svijetlo i tamno) uz mogućnost obrade vlagootpornim uljem.

 

Komoda - 4x vrata, dim. 240x40x70 cm

Korpus i fronte komode debljine86c679063e06c5233bda9a5e2983a5ca 1,8 cm izrađene od cjelovitog drva hrasta, gornja ploča debljine 4 cm izrađena od cjelovitog drva hrasta, poleđina komode je šperploča hrast debljine 0,4 cm. Komoda je na drvenim nogicama od cjelovitog drva hrasta dim. 30×8 cm i visine 4 cm. Komoda ima četiri pune-ravne zaokretne fronte s drvenim ukrutama s unutrašnje strane, sve fronte su iste širine, komoda je okomitom pregradom podijeljena na dva prostora, u svakom prostoru je po jedna polica debljine 1,8 cm izrađena od cjelovitog drva hrasta. Spojnice na frontama su Blum s dodatkom za tiho zatvaranje. Na frontama su otvori pravokutnog oblika različitih dimenzija koji služe za otvaranje (kao prihvatnici). Svi rubovi su fino obrađeni s radijusom zaobljenja 2 ±3% mm. Površinski je obrađena biljnim uljima za namještaj u tonovima (natur, svijetlo i tamno) uz mogućnost obrade vlagootpornim uljem.

 

Komoda - 4x vrata, dim. 240x40x50 cm

Korpus i fronte komode debljine0be79c00e0600f82958b4687fb44c4b8 1,8 cm izrađene od cjelovitog drva hrasta, gornja ploča debljine 4 cm izrađena od cjelovitog drva hrasta, poleđina komode je šperploča hrast debljine 0,4 cm. Komoda je na drvenim nogicama od cjelovitog drva hrasta dim. 30×8 cm i visine 4 cm. Komoda ima četiri pune-ravne zaokretne fronte s drvenim ukrutama s unutrašnje strane, sve fronte su iste širine, komoda je okomitom pregradom podijeljena na dva prostora. Spojnice na frontama su Blum s dodatkom za tiho zatvaranje. Na frontama su otvori pravokutnog oblika različitih dimenzija koji služe za otvaranje (kao prihvatnici). Svi rubovi su fino obrađeni s radijusom zaobljenja 2 ±3% mm. Površinski je obrađena biljnim uljima za namještaj u tonovima (natur, svijetlo i tamno) uz mogućnost obrade vlagootpornim uljem.

 

Proizvod udovoljava slijedećim zahtjevima:

1. Proizvod je izrađen od drva s FSC certifikatom.
2. U izradi je izbjegnuta upotreba opasnih tvari. Obrada drva je u skladu s odredbama Zakona o kemikalijama.
3. Otpad tzv. „škart“ u proizvodnji je smanjen na minimum.
4. Jednostavna montaža.
5. Olakšano čišćenje i održavanje.
6. Upotreba komponenata koje produljuju životni vijek proizvoda.
7. Uz proizvod se prilažu slikovne upute za sastavljanje, upotrebu i održavanje proizvoda.
8. Izbor materijala koji jamči trajnost proizvoda.
9. Smanjenje točaka koje mogu oslabiti proizvod.
10. Popravak i buduća restauracija budu isplativi.
11. Jamstvo na proizvod minimalno 10 godina.
12. Post prodajni servis za popravak i zamjenu rezervnih dijelova proizvoda, minimalno 10 godina.
13. Minimaliziran broj dijelova proizvoda.
14. Minimalizirana različitost materijala.
15. Izbor materijala koje je jednostavno reciklirati. 

Stolovi

Norma

Opis
 

Noge stola su 8×8 cm i visine7857214ac5ee7e2e7d3a6a092c3e0547 77 cm izrađene od cjelovitog drva hrasta, između nogu – stupova je okvir stola 8×8 cm na sve četiri strane, izrađen od cjelovitog drva hrasta, u okviru je ploča stola debljine 1,8 cm izrađena od cjelovitog drva hrasta. Ispod ploče stola je drvena konstrukcija koja povezuje okvir i ploču stola. Svi rubovi su fino obrađeni s radijusom zaobljenja 2 ±3% mm. Površinski je obrađen biljnim uljima za namještaj u tonovima (natur, svijetlo i tamno) uz mogućnost obrade vlagootpornim uljem.

Proizvod udovoljava slijedećim zahtjevima:

1. Proizvod je izrađen od drva s FSC certifikatom.
2. U izradi je izbjegnuta upotreba opasnih tvari. Obrada drva je u skladu s odredbama Zakona o kemikalijama.
3. Otpad tzv. „škart“ u proizvodnji je smanjen na minimum.
4. Jednostavna montaža.
5. Olakšano čišćenje i održavanje.
6. Upotreba komponenata koje produljuju životni vijek proizvoda.
7. Uz proizvod se prilažu slikovne upute za sastavljanje, upotrebu i održavanje proizvoda.
8. Izbor materijala koji jamči trajnost proizvoda.
9. Smanjenje točaka koje mogu oslabiti proizvod.
10. Popravak i buduća restauracija budu isplativi.
11. Jamstvo na proizvod minimalno 10 godina.
12. Post prodajni servis za popravak i zamjenu rezervnih dijelova proizvoda, minimalno 10 godina.
13. Minimaliziran broj dijelova proizvoda.
14. Minimalizirana različitost materijala.
15. Izbor materijala koje je jednostavno reciklirati. 

Flos - fiksni

Opis
 

Noge stola su 8×8 cm i visine 7374e97cf1da3ba4c9bfa201a7f7ba2e72 cm izrađene od cjelovitog drva hrasta, između nogu su poveznice visine 7 cm i debljine 4 cm na sve četiri strane, izrađene od cjelovitog drva hrasta, na nogama i poveznicama je ploča stola debljine 4 cm izrađena od cjelovitog drva hrasta. Ispod ploče stola je drvena konstrukcija koja povezuje noge, poveznice i ploču stola. Svi rubovi su fino obrađeni s radijusom zaobljenja 2 ±3% mm. Površinski je obrađen biljnim uljima za namještaj u tonovima (natur, svijetlo i tamno) uz mogućnost obrade vlagootpornim uljem.

Proizvod udovoljava slijedećim zahtjevima:

1. Proizvod je izrađen od drva s FSC certifikatom.
2. U izradi je izbjegnuta upotreba opasnih tvari. Obrada drva je u skladu s odredbama Zakona o kemikalijama.
3. Otpad tzv. „škart“ u proizvodnji je smanjen na minimum.
4. Jednostavna montaža.
5. Olakšano čišćenje i održavanje.
6. Upotreba komponenata koje produljuju životni vijek proizvoda.
7. Uz proizvod se prilažu slikovne upute za sastavljanje, upotrebu i održavanje proizvoda.
8. Izbor materijala koji jamči trajnost proizvoda.
9. Smanjenje točaka koje mogu oslabiti proizvod.
10. Popravak i buduća restauracija budu isplativi.
11. Jamstvo na proizvod minimalno 10 godina.
12. Post prodajni servis za popravak i zamjenu rezervnih dijelova proizvoda, minimalno 10 godina.
13. Minimaliziran broj dijelova proizvoda.
14. Minimalizirana različitost materijala.
15. Izbor materijala koje je jednostavno reciklirati. 

Luna

Opis
 

Noge stola su 15×10 cm i visine 770a335bdc4e43f9632a44882282a49438 cm izrađene od cjelovitog drva hrasta, noge su bočno (po kraćoj strani) povezane okvirom 15×10 cm koji je s nogama spojen pod 45⁰, između nogu su poveznice visine 8 cm i debljine 4 cm na dvije duže strane stola, sve izrađeno od cjelovitog drva hrasta, između bočnog okvira i na poveznicama je ploča stola debljine 1,8 cm izrađena od cjelovitog drva hrasta. Ispod ploče stola je drvena konstrukcija koja povezuje noge, poveznice i ploču stola. Svi rubovi su fino obrađeni s radijusom zaobljenja 2 ±3% mm. Površinski je obrađen biljnim uljima za namještaj u tonovima (natur, svijetlo i tamno) uz mogućnost obrade vlagootpornim uljem.

Proizvod udovoljava slijedećim zahtjevima:

1. Proizvod je izrađen od drva s FSC certifikatom.
2. U izradi je izbjegnuta upotreba opasnih tvari. Obrada drva je u skladu s odredbama Zakona o kemikalijama.
3. Otpad tzv. „škart“ u proizvodnji je smanjen na minimum.
4. Jednostavna montaža.
5. Olakšano čišćenje i održavanje.
6. Upotreba komponenata koje produljuju životni vijek proizvoda.
7. Uz proizvod se prilažu slikovne upute za sastavljanje, upotrebu i održavanje proizvoda.
8. Izbor materijala koji jamči trajnost proizvoda.
9. Smanjenje točaka koje mogu oslabiti proizvod.
10. Popravak i buduća restauracija budu isplativi.
11. Jamstvo na proizvod minimalno 10 godina.
12. Post prodajni servis za popravak i zamjenu rezervnih dijelova proizvoda, minimalno 10 godina.
13. Minimaliziran broj dijelova proizvoda.
14. Minimalizirana različitost materijala.
15. Izbor materijala koje je jednostavno reciklirati. 

FLOS – s dodatnim pločama

Opis
 

Noge stola su 8×8 cm i visine91ed766155363e99b78d3336ad60aff3 73 cm izrađene od cjelovitog drva hrasta, između nogu su poveznice visine 7 cm i debljine 4 cm na sve četiri strane, izrađene od cjelovitog drva hrasta, na nogama i poveznicama je ploča stola debljine 4 cm izrađena od cjelovitog drva hrasta. Stol ima dvije dodatne ploče dužine po 30 cm koje se postavljaju na drvene vodilice kao dodatak za veću dužinu stola. Za smještaj dodatnih ploča, kada nisu u upotrebi, potrebno je osigurati prostor izvan stola. Ispod ploče stola su drvene vodilice, te drvena konstrukcija koja povezuje noge, poveznice i ploču stola. Svi rubovi su fino obrađeni s radijusom zaobljenja 2 ±3% mm. Površinski je obrađen biljnim uljima za namještaj u tonovima (natur, svijetlo i tamno) uz mogućnost obrade vlagootpornim uljem.

Proizvod udovoljava slijedećim zahtjevima:

1. Proizvod je izrađen od drva s FSC certifikatom.
2. U izradi je izbjegnuta upotreba opasnih tvari. Obrada drva je u skladu s odredbama Zakona o kemikalijama.
3. Otpad tzv. „škart“ u proizvodnji je smanjen na minimum.
4. Jednostavna montaža.
5. Olakšano čišćenje i održavanje.
6. Upotreba komponenata koje produljuju životni vijek proizvoda.
7. Uz proizvod se prilažu slikovne upute za sastavljanje, upotrebu i održavanje proizvoda.
8. Izbor materijala koji jamči trajnost proizvoda.
9. Smanjenje točaka koje mogu oslabiti proizvod.
10. Popravak i buduća restauracija budu isplativi.
11. Jamstvo na proizvod minimalno 10 godina.
12. Post prodajni servis za popravak i zamjenu rezervnih dijelova proizvoda, minimalno 10 godina.
13. Minimaliziran broj dijelova proizvoda.
14. Minimalizirana različitost materijala.
15. Izbor materijala koje je jednostavno reciklirati.

Kreveti

Teo

Drveni krevet debljine materijala 1,8 cm

Visina okvira kreveta je 32 cm,f2497b14fdd7c0719727fbec2ac4f885 visina uzglavlja kreveta je 50 cm, ukupna visina kreveta je 82 cm. Krevet se sastoji od četiri drvene noge 8×8 cm i visine 32 cm, te okvira između nogu širine 8 cm i debljine 1,8 cm koji je postavljen vodoravno, te bočnog okvira visine 12 cm i debljine 1,8 cm. Uzglavlje kreveta debljine 1,8 cm pričvršćeno je na koso rezane drvene nosače s nagibom od 7⁰, nosači su pričvršćeni na okvir kreveta iza uzglavlja, sve izrađeno od cjelovitog drva hrasta. Donja i gornja stranica povezane su uzdužnom letvom debljine 4 cm ispod koje su dvije dodatne noge 8×4 cm, uzdužna letva postavlja se na metalne nosače, na bočnim stranicama su drvene letve koje služe kao oslonac za podnicu, bočne stranice su međusobno povezane metalnim kutnicima. Svi rubovi su fino obrađeni s radijusom zaobljenja 2 ±3% mm. Površinski je obrađen biljnim uljima za namještaj u tonovima (natur, svijetlo i tamno) uz mogućnost obrade vlagootpornim uljem.

Drveni krevet debljine materijala (okvira) 4 cm

Visina okvira kreveta je81f13120d5e9a094daaf0f285b8d9a96 32 cm od poda, visina uzglavlja kreveta je 50 cm, ukupna visina kreveta je 82 cm. Krevet se sastoji od četiri drvene noge 8×8 cm i visine 32 cm, te okvira između nogu širine 8 cm i debljine 4 cm koji je postavljen vodoravno, te bočnog okvira visine 12 cm i debljine 1,8 cm. Uzglavlje kreveta debljine 1,8 cm pričvršćeno je na koso rezane drvene nosače s nagibom od 7⁰, nosači su pričvršćeni na okvir kreveta iza uzglavlja, sve izrađeno od cjelovitog drva hrasta. Donja i gornja povezane su uzdužnom hrastovom letvom debljine 4 cm ispod koje su dvije dodatne drvene noge 8×4 cm, uzdužna letva postavlja se na metalne nosače, na bočnim stranicama su drvene letve koje služe kao oslonac za podnicu, bočne stranice su međusobno povezane metalnim kutnicima. Svi rubovi su fino obrađeni s radijusom zaobljenja 2 ±3% mm. Površinski je obrađen biljnim uljima za namještaj u tonovima (natur, svijetlo i tamno) uz mogućnost obrade vlagootpornim uljem

Proizvod udovoljava slijedećim zahtjevima:

1. Proizvod je izrađen od drva s FSC certifikatom.
2. U izradi je izbjegnuta upotreba opasnih tvari. Obrada drva je u skladu s odredbama Zakona o kemikalijama.
3. Otpad tzv. „škart“ u proizvodnji je smanjen na minimum.
4. Jednostavna montaža.
5. Olakšano čišćenje i održavanje.
6. Upotreba komponenata koje produljuju životni vijek proizvoda.
7. Uz proizvod se prilažu slikovne upute za sastavljanje, upotrebu i održavanje proizvoda.
8. Izbor materijala koji jamči trajnost proizvoda.
9. Smanjenje točaka koje mogu oslabiti proizvod.
10. Popravak i buduća restauracija budu isplativi.
11. Jamstvo na proizvod minimalno 10 godina.
12. Post prodajni servis za popravak i zamjenu rezervnih dijelova proizvoda, minimalno 10 godina.
13. Minimaliziran broj dijelova proizvoda.
14. Minimalizirana različitost materijala.
15. Izbor materijala koje je jednostavno reciklirati. 

N - 10

Krevet N-10 s uzglavljem

Drveni krevet debljine materijalae28028af30c555e8b3f6cd84e913205e 4 cm. Visina okvira kreveta je 40 cm od poda, uzglavlje je visine 84 cm od poda (44 cm iznad okvira. Krevet se sastoji od četiri drvene noge koje su izrađene od drvenih ploča, 20x20x4 cm, drvene ploče naslagane su jedna na drugu u visinu 24 cm (6 ploča za svaku nogu) i međusobno spojene, te okvira koji se postavlja na noge, visina okvira je 16 cm i debljina 4 cm. Uzglavlje kreveta je ravno, bez kosine, samo produžena gornja stranica kreveta, sve cjelovito drvo hrasta. Donja i gornja  stranica povezane su uzdužnom hrastovom letvom debljine 4 cm ispod koje su dvije dodatne drvene noge 8×4 cm, uzdužna letva postavlja se na metalne nosače, na bočnim stranicama su drvene letve koje služe kao oslonac za podnicu, bočne stranice su međusobno povezane metalnim kutnicima. Svi rubovi su fino obrađeni s radijusom zaobljenja 2 ±3% mm. Površinski je obrađen biljnim uljima za namještaj u tonovima (natur, svijetlo i tamno) uz mogućnost obrade vlagootpornim uljem.

Krevet N-10 bez uzglavlja

Drveni krevet debljine materijala985bcd7f276a8d29a793b79f3169c310 4 cm. Visina okvira kreveta je 40 cm od poda, krevet je bez uzglavlja. Krevet se sastoji od četiri drvene noge koje su izrađene od drvenih ploča, 20x20x4 cm, drvene ploče naslagane su jedna na drugu u visinu 24 cm (6 ploča za svaku nogu) i međusobno spojene, te okvira koji se postavlja na noge, visina okvira je 16 cm i debljina 4 cm, sve cjelovito drvo hrasta. Donja i gornja stranica povezane su uzdužnom hrastovom letvom debljine 4 cm ispod koje su dvije dodatne drvene noge 8×4 cm, uzdužna letva postavlja se na metalne nosače, na bočnim stranicama su drvene letve koje služe kao oslonac za podnicu, bočne stranice su međusobno povezane metalnim kutnicima. Svi rubovi su fino obrađeni s radijusom zaobljenja 2 ±3% mm. Površinski je obrađen biljnim uljima za namještaj u tonovima (natur, svijetlo i tamno) uz mogućnost obrade vlagootpornim uljem.

Letvičasto uzglavlje za krevet

Uzglavlje je visine 59 cm, debljine 3,6 cm i 22 cm veće širine od kreveta. Sastoji se od 12 drvenih vodoravno postavljenih letvica širine 4 cm i debljine 1,8 cm, razmak između letvica je 1 cm. Letvice su postavljene na četiri okomite letve širine 8 cm i debljine 1,8 cm. Uzglavlje se postavlja na zid na metalne kuke metalnim ovjesima koji su postavljeni na dvije okomite letve. Uzglavlje je izrađeno od cjelovitog drva hrasta debljine 1,8 cm. Svi rubovi su fino obrađeni s radijusom zaobljenja 2 ±3% mm. Površinski je obrađen biljnim uljima za namještaj u tonovima (natur, svijetlo i tamno) uz mogućnost obrade vlagootpornim uljem.

Proizvod udovoljava slijedećim zahtjevima:
 

Visina okvira kreveta je 32 cm, visina uzglavlja kreveta je 50 cm, ukupna visina kreveta je 82 cm. Krevet se sastoji od četiri drvene noge 8×8 cm i visine 32 cm, te okvira između nogu širine 8 cm i debljine 1,8 cm koji je postavljen vodoravno, te bočnog okvira visine 12 cm i debljine 1,8 cm. Uzglavlje kreveta debljine 1,8 cm pričvršćeno je na koso rezane drvene nosače s nagibom od 7⁰, nosači su pričvršćeni na okvir kreveta iza uzglavlja, sve izrađeno od cjelovitog drva hrasta. Donja i gornja stranica povezane su uzdužnom letvom debljine 4 cm ispod koje su dvije dodatne noge 8×4 cm, uzdužna letva postavlja se na metalne nosače, na bočnim stranicama su drvene letve koje služe kao oslonac za podnicu, bočne stranice su međusobno povezane metalnim kutnicima. Svi rubovi su fino obrađeni s radijusom zaobljenja 2 ±3% mm. Površinski je obrađen biljnim uljima za namještaj u tonovima (natur, svijetlo i tamno) uz mogućnost obrade vlagootpornim uljem.

1. Proizvod je izrađen od drva s FSC certifikatom.
2. U izradi je izbjegnuta upotreba opasnih tvari. Obrada drva je u skladu s odredbama Zakona o kemikalijama.
3. Otpad tzv. „škart“ u proizvodnji je smanjen na minimum.
4. Jednostavna montaža.
5. Olakšano čišćenje i održavanje.
6. Upotreba komponenata koje produljuju životni vijek proizvoda.
7. Uz proizvod se prilažu slikovne upute za sastavljanje, upotrebu i održavanje proizvoda.
8. Izbor materijala koji jamči trajnost proizvoda.
9. Smanjenje točaka koje mogu oslabiti proizvod.
10. Popravak i buduća restauracija budu isplativi.
11. Jamstvo na proizvod minimalno 10 godina.
12. Post prodajni servis za popravak i zamjenu rezervnih dijelova proizvoda, minimalno 10 godina.
13. Minimaliziran broj dijelova proizvoda.
14. Minimalizirana različitost materijala.
15. Izbor materijala koje je jednostavno reciklirati. 

Quadro

Opis

Drveni krevet debljine materijala36952b4a8b6fa68281e8e73412267f18 4 cm. Visina okvira kreveta je 40 cm od poda, uzglavlje je visine 80 cm od poda (40 cm iznad okvira). Krevet se sastoji od četiri drvene noge (kocke) 20x20x20, te okvira koji se postavlja na noge, visina okvira je 20 cm i debljina 4 cm. Uzglavlje kreveta je ravno, bez kosine, samo produžena gornja stranica kreveta, sve izrađeno od cjelovitog drva hrasta debljine 4 cm. Donja i gornja stranica povezane su uzdužnom hrastovom letvom debljine 4 cm ispod koje su dvije dodatne drvene noge 8×4 cm, uzdužna letva postavlja se na metalne nosače, na bočnim stranicama su drvene letve koje služe kao oslonac za podnicu, bočne stranice su međusobno povezane metalnim kutnicima. Svi rubovi su fino obrađeni s radijusom zaobljenja 2 ±3% mm. Površinski je obrađen biljnim uljima za namještaj u tonovima (natur, svijetlo i tamno) uz mogućnost obrade vlagootpornim uljem.

Proizvod udovoljava slijedećim zahtjevima:

1. Proizvod je izrađen od drva s FSC certifikatom.
2. U izradi je izbjegnuta upotreba opasnih tvari. Obrada drva je u skladu s odredbama Zakona o kemikalijama.
3. Otpad tzv. „škart“ u proizvodnji je smanjen na minimum.
4. Jednostavna montaža.
5. Olakšano čišćenje i održavanje.
6. Upotreba komponenata koje produljuju životni vijek proizvoda.
7. Uz proizvod se prilažu slikovne upute za sastavljanje, upotrebu i održavanje proizvoda.
8. Izbor materijala koji jamči trajnost proizvoda.
9. Smanjenje točaka koje mogu oslabiti proizvod.
10. Popravak i buduća restauracija budu isplativi.
11. Jamstvo na proizvod minimalno 10 godina.
12. Post prodajni servis za popravak i zamjenu rezervnih dijelova proizvoda, minimalno 10 godina.
13. Minimaliziran broj dijelova proizvoda.
14. Minimalizirana različitost materijala.
15. Izbor materijala koje je jednostavno reciklirati. 

Fabula

Opis

Drveni krevet debljine materijala5d73a700c44cd14755de3910e0cb4911 4 cm Visina okvira kreveta je 32 cm od poda, krevet se sastoji od četiri drvene noge 8×8 cm i visine 32 cm, uz svaku nogu je dodatno ojačanje 4×4 cm i visine 28 cm, između nogu je okvir širine 8 cm i debljine 40 cm koji je postavljen vodoravno, te bočni okvir visine 14 cm i debljine 4 cm, sve izrađeno od cjelovitog drva hrasta. Donja i gornja stranica povezane su uzdužnom hrastovom letvom debljine 4 cm ispod koje su dvije dodatne drvene noge 8×4 cm, uzdužna letva postavlja se na metalne nosače, na bočnim stranicama su drvene letve koje služe kao oslonac za podnicu, bočne stranice su međusobno povezane metalnim kutnicima. Uzglavlje kreveta sastoji se od drvenog hrastovog okvira širine 8 cm, debljine 4 cm i ojastučene ispune. Visina uzglavlja je 80 cm, širina uzglavlja jednaka je širini kreveta. Uzglavlje se postavlja metalnim ovjesima direktno na zid na metalne kuke. Svi rubovi na drvenim dijelovima su fino obrađeni s radijusom zaobljenja 2 ±3% mm. Površinski je obrađen biljnim uljima za namještaj u tonovima (natur, svijetlo i tamno) uz mogućnost obrade vlagootpornim uljem.

 

Letvičasto uzglavlje za krevet

Uzglavlje je visine 59 cm, debljine 3,6 cm i 22 cm veće širine od kreveta. Sastoji se od 12 drvenih vodoravno postavljenih letvica širine 4 cm i debljine 1,8 cm, razmak između letvica je 1 cm. Letvice su postavljene na četiri okomite letve širine 8 cm i debljine 1,8 cm. Uzglavlje se postavlja na zid na metalne kuke metalnim ovjesima koji su postavljeni na dvije okomite letve. Uzglavlje je izrađeno od cjelovitog drva hrasta debljine 1,8 cm. Svi rubovi su fino obrađeni s radijusom zaobljenja 2 ±3% mm. Površinski je obrađen biljnim uljima za namještaj u tonovima (natur, svijetlo i tamno) uz mogućnost obrade vlagootpornim uljem.

Proizvod udovoljava slijedećim zahtjevima:

1. Proizvod je izrađen od drva s FSC certifikatom.
2. U izradi je izbjegnuta upotreba opasnih tvari. Obrada drva je u skladu s odredbama Zakona o kemikalijama.
3. Otpad tzv. „škart“ u proizvodnji je smanjen na minimum.
4. Jednostavna montaža.
5. Olakšano čišćenje i održavanje.
6. Upotreba komponenata koje produljuju životni vijek proizvoda.
7. Uz proizvod se prilažu slikovne upute za sastavljanje, upotrebu i održavanje proizvoda.
8. Izbor materijala koji jamči trajnost proizvoda.
9. Smanjenje točaka koje mogu oslabiti proizvod.
10. Popravak i buduća restauracija budu isplativi.
11. Jamstvo na proizvod minimalno 10 godina.
12. Post prodajni servis za popravak i zamjenu rezervnih dijelova proizvoda, minimalno 10 godina.
13. Minimaliziran broj dijelova proizvoda.
14. Minimalizirana različitost materijala.
15. Izbor materijala koje je jednostavno reciklirati. 

Stolice

BARSKA STOLICA BEZ NASLONA

Opis
 

Dimenzija stolice: 35x35x80 cm.22a2a09ecbe72b9e42536b35624d59f4 Noge stolice su 4×4 cm i visine 78,2 cm, između nogu (ispod sjedala) su poveznice visine 6 cm, na nogama i poveznicama je sjedalo stolice debljine 1,8 cm, sve izrađeno od cjelovitog hrasta. U donjem dijelu noge su povezane drvenim prečkama 4×4 cm, dvije na visini 37 cm od poda i dvije na visini 31 cm od poda, koje služe kao oslonac za noge. Svi rubovi su fino obrađeni s radijusom zaobljenja 2 ±3% mm. Površinski je obrađen biljnim uljima za namještaj u tonovima (natur, svijetlo i tamno) uz mogućnost obrade vlagootpornim uljem.

 

Proizvod udovoljava slijedećim zahtjevima:

1. Proizvod je izrađen od drva s FSC certifikatom.
2. U izradi je izbjegnuta upotreba opasnih tvari. Obrada drva je u skladu s odredbama Zakona o kemikalijama.
3. Otpad tzv. „škart“ u proizvodnji je smanjen na minimum.
4. Jednostavna montaža.
5. Olakšano čišćenje i održavanje.
6. Upotreba komponenata koje produljuju životni vijek proizvoda.
7. Uz proizvod se prilažu slikovne upute za sastavljanje, upotrebu i održavanje proizvoda.
8. Izbor materijala koji jamči trajnost proizvoda.
9. Smanjenje točaka koje mogu oslabiti proizvod.
10. Popravak i buduća restauracija budu isplativi.
11. Jamstvo na proizvod minimalno 10 godina.
12. Post prodajni servis za popravak i zamjenu rezervnih dijelova proizvoda, minimalno 10 godina.
13. Minimaliziran broj dijelova proizvoda.
14. Minimalizirana različitost materijala.
15. Izbor materijala koje je jednostavno reciklirati. 

IVAN

Opis
 

Dimenzija stolice: 42x45x45/959806e9d43e8c10f8f401802e758e99cf cm. Sjedalo, naslon i konstrukcija izrađeni su od cjelovito drva hrasta debljine 1,8 cm, nagib naslona 4⁰. Noge bočno povezane drvenim poveznicama koje su 2-3 mm odmaknute od poda, poveznice su međusobno povezane poprečnom letvom 4,5×1,8 cm. Svi rubovi su fino obrađeni s radijusom zaobljenja 2 ±3% mm. Površinski je obrađen biljnim uljima za namještaj u tonovima (natur, svijetlo i tamno) uz mogućnost obrade vlagootpornim uljem.

 

Proizvod udovoljava slijedećim zahtjevima:

1. Proizvod je izrađen od drva s FSC certifikatom.
2. U izradi je izbjegnuta upotreba opasnih tvari. Obrada drva je u skladu s odredbama Zakona o kemikalijama.
3. Otpad tzv. „škart“ u proizvodnji je smanjen na minimum.
4. Jednostavna montaža.
5. Olakšano čišćenje i održavanje.
6. Upotreba komponenata koje produljuju životni vijek proizvoda.
7. Uz proizvod se prilažu slikovne upute za sastavljanje, upotrebu i održavanje proizvoda.
8. Izbor materijala koji jamči trajnost proizvoda.
9. Smanjenje točaka koje mogu oslabiti proizvod.
10. Popravak i buduća restauracija budu isplativi.
11. Jamstvo na proizvod minimalno 10 godina.
12. Post prodajni servis za popravak i zamjenu rezervnih dijelova proizvoda, minimalno 10 godina.
13. Minimaliziran broj dijelova proizvoda.
14. Minimalizirana različitost materijala.
15. Izbor materijala koje je jednostavno reciklirati. 

NORMA R

Opis
 

Dimenzija stolice: 50x46x45/7910bc33add33686b1081802e39537a740 cm. Ojastučeno sjedište, tkanina po izboru prema paleti s uzorcima. Stolica ima drvene rukonaslone koji su pod 45⁰ spojeni s prednjim nogama, bočne stranice povezuju prednje i stražnje noge i visine su 7 cm, s prednje i stražnje strane stolice je vidljiva drvena potkonstrukcija, naslon za leđa visine 10 cm. Visina rukonaslona 66 cm. Drveni dio izrađen od cjelovitog drva hrasta. Svi rubovi su fino obrađeni s radijusom zaobljenja 2 ±3% mm. Površinski je obrađen biljnim uljima za namještaj u tonovima (natur, svijetlo i tamno) uz mogućnost obrade vlagootpornim uljem.

 

Proizvod udovoljava slijedećim zahtjevima:

1. Proizvod je izrađen od drva s FSC certifikatom.
2. U izradi je izbjegnuta upotreba opasnih tvari. Obrada drva je u skladu s odredbama Zakona o kemikalijama.
3. Otpad tzv. „škart“ u proizvodnji je smanjen na minimum.
4. Jednostavna montaža.
5. Olakšano čišćenje i održavanje.
6. Upotreba komponenata koje produljuju životni vijek proizvoda.
7. Uz proizvod se prilažu slikovne upute za sastavljanje, upotrebu i održavanje proizvoda.
8. Izbor materijala koji jamči trajnost proizvoda.
9. Smanjenje točaka koje mogu oslabiti proizvod.
10. Popravak i buduća restauracija budu isplativi.
11. Jamstvo na proizvod minimalno 10 godina.
12. Post prodajni servis za popravak i zamjenu rezervnih dijelova proizvoda, minimalno 10 godina.
13. Minimaliziran broj dijelova proizvoda.
14. Minimalizirana različitost materijala.
15. Izbor materijala koje je jednostavno reciklirati. 

BARSKA STOLICA S NASLONOM

Opis
 

Dimenzija stolice: 40x46x80/110825e37a7d0c2996090c88e61d5d1f1b2 cm. Noge stolice su 4×4 cm i visine 78,2 cm (prednje), dvije stražnje noge su visine 110 cm i ujedno su konstrukcija za naslon stolice, naslon stolice je visine 20 cm, između nogu (ispod sjedala) su poveznice visine 6 cm, na nogama i poveznicama je sjedalo stolice debljine 1,8 cm koje je u stražnjem dijelu izrezano 4×4 cm za prolazak stražnjih nogu (konstrukcije za naslon), sve izrađeno od cjelovitog hrasta. U donjem dijelu noge su povezane drvenim prečkama 4×4 cm, dvije na visini 37 cm od poda i dvije na visini 31 cm od poda, koje služe kao oslonac za noge. Svi rubovi su fino obrađeni s radijusom zaobljenja 2 ±3% mm. Površinski je obrađen biljnim uljima za namještaj u tonovima (natur, svijetlo i tamno) uz mogućnost obrade vlagootpornim uljem.

 

Proizvod udovoljava slijedećim zahtjevima:

1. Proizvod je izrađen od drva s FSC certifikatom.
2. U izradi je izbjegnuta upotreba opasnih tvari. Obrada drva je u skladu s odredbama Zakona o kemikalijama.
3. Otpad tzv. „škart“ u proizvodnji je smanjen na minimum.
4. Jednostavna montaža.
5. Olakšano čišćenje i održavanje.
6. Upotreba komponenata koje produljuju životni vijek proizvoda.
7. Uz proizvod se prilažu slikovne upute za sastavljanje, upotrebu i održavanje proizvoda.
8. Izbor materijala koji jamči trajnost proizvoda.
9. Smanjenje točaka koje mogu oslabiti proizvod.
10. Popravak i buduća restauracija budu isplativi.
11. Jamstvo na proizvod minimalno 10 godina.
12. Post prodajni servis za popravak i zamjenu rezervnih dijelova proizvoda, minimalno 10 godina.
13. Minimaliziran broj dijelova proizvoda.
14. Minimalizirana različitost materijala.
15. Izbor materijala koje je jednostavno reciklirati. 

Luna

Opis

Dimenzija stolice: 44x44x46/90bd87bd48b3ca8848b926969b882d2bde cm. Sjedalo, naslon i konstrukcija izrađeni su od cjelovito drva hrasta debljine 1,8 cm, nagib naslona 7⁰. Prednje noge i bočni okvir sjedišta spojeni pod 45⁰. Svi rubovi su fino obrađeni s radijusom zaobljenja 2 ±3% mm. Površinski je obrađen biljnim uljima za namještaj u tonovima (natur, svijetlo i tamno) uz mogućnost obrade vlagootpornim uljem.

 

Proizvod udovoljava slijedećim zahtjevima:

1. Proizvod je izrađen od drva s FSC certifikatom.
2. U izradi je izbjegnuta upotreba opasnih tvari. Obrada drva je u skladu s odredbama Zakona o kemikalijama.
3. Otpad tzv. „škart“ u proizvodnji je smanjen na minimum.
4. Jednostavna montaža.
5. Olakšano čišćenje i održavanje.
6. Upotreba komponenata koje produljuju životni vijek proizvoda.
7. Uz proizvod se prilažu slikovne upute za sastavljanje, upotrebu i održavanje proizvoda.
8. Izbor materijala koji jamči trajnost proizvoda.
9. Smanjenje točaka koje mogu oslabiti proizvod.
10. Popravak i buduća restauracija budu isplativi.
11. Jamstvo na proizvod minimalno 10 godina.
12. Post prodajni servis za popravak i zamjenu rezervnih dijelova proizvoda, minimalno 10 godina.
13. Minimaliziran broj dijelova proizvoda.
14. Minimalizirana različitost materijala.
15. Izbor materijala koje je jednostavno reciklirati. 

Norma

Opis

Dimenzija stolice: 50x46x45/79cd2f3da5e9fe222f73ebd37f8f866fcf cm. Ojastučeno sjedište, tkanina po izboru prema paleti s uzorcima. Bočne stranice povezuju prednje i stražnje noge i visine su 7 cm, s prednje i stražnje strane stolice je vidljiva drvena potkonstrukcija, naslon za leđa visine 10 cm. Drveni dio izrađen od cjelovitog drva hrasta. Svi rubovi su fino obrađeni s radijusom zaobljenja 2 ±3% mm. Površinski je obrađen biljnim uljima za namještaj u tonovima (natur, svijetlo i tamno) uz mogućnost obrade vlagootpornim uljem.

 

Proizvod udovoljava slijedećim zahtjevima:

1. Proizvod je izrađen od drva s FSC certifikatom.
2. U izradi je izbjegnuta upotreba opasnih tvari. Obrada drva je u skladu s odredbama Zakona o kemikalijama.
3. Otpad tzv. „škart“ u proizvodnji je smanjen na minimum.
4. Jednostavna montaža.
5. Olakšano čišćenje i održavanje.
6. Upotreba komponenata koje produljuju životni vijek proizvoda.
7. Uz proizvod se prilažu slikovne upute za sastavljanje, upotrebu i održavanje proizvoda.
8. Izbor materijala koji jamči trajnost proizvoda.
9. Smanjenje točaka koje mogu oslabiti proizvod.
10. Popravak i buduća restauracija budu isplativi.
11. Jamstvo na proizvod minimalno 10 godina.
12. Post prodajni servis za popravak i zamjenu rezervnih dijelova proizvoda, minimalno 10 godina.
13. Minimaliziran broj dijelova proizvoda.
14. Minimalizirana različitost materijala.
15. Izbor materijala koje je jednostavno reciklirati. 

Stila

Opis

Dimenzija stolice: 58x60x45/100 cm. Ojastučeno sjedište i naslon, tkanina po izboru prema paleti s uzorcima. Stolica ima drvene rukonaslone koji su pod 45⁰ spojeni s nogama, ispod ojastučenog dijela je vidljiva drvena konstrukcija. Visina rukonaslona 66 cm. Drveni dio izrađen od cjelovitog drva hrasta. Svi rubovi su fino obrađeni s radijusom zaobljenja 2 ±3% mm. Površinski je obrađen biljnim uljima za namještaj u tonovima (natur, svijetlo i tamno) uz mogućnost obrade vlagootpornim uljem.

 

Proizvod udovoljava slijedećim zahtjevima:

1. Proizvod je izrađen od drva s FSC certifikatom.
2. U izradi je izbjegnuta upotreba opasnih tvari. Obrada drva je u skladu s odredbama Zakona o kemikalijama.
3. Otpad tzv. „škart“ u proizvodnji je smanjen na minimum.
4. Jednostavna montaža.
5. Olakšano čišćenje i održavanje.
6. Upotreba komponenata koje produljuju životni vijek proizvoda.
7. Uz proizvod se prilažu slikovne upute za sastavljanje, upotrebu i održavanje proizvoda.
8. Izbor materijala koji jamči trajnost proizvoda.
9. Smanjenje točaka koje mogu oslabiti proizvod.
10. Popravak i buduća restauracija budu isplativi.
11. Jamstvo na proizvod minimalno 10 godina.
12. Post prodajni servis za popravak i zamjenu rezervnih dijelova proizvoda, minimalno 10 godina.
13. Minimaliziran broj dijelova proizvoda.
14. Minimalizirana različitost materijala.
15. Izbor materijala koje je jednostavno reciklirati. 

Barski stolovi

Nova

Opis
 

Barski stol, dim. 120x60x110 cm8224076639c221e717c22af1135300ff

Noge stola (bočne stranice)su izrađene od drvenih letvica 60x8x4 cm koje su naslagane jedna na drugu i međusobno spojene do visine 102 cm, izrađene od cjelovitog drva hrasta. Na nogama je postavljena ploča  stola debljine 8 cm (4 cm + okvir s donje strane 4 cm), a između nogu je drvena poveznica visine 15 cm koja povezuje noge i ploču stola, sve od cjelovitog drva hrasta debljine 4 cm, u donjem dijelu stola je metalna šipka promjera 4 cm koja služi kao oslonac za noge. Svi rubovi su fino obrađeni s radijusom zaobljenja 2 ±3% mm. Površinski je obrađen biljnim uljima za namještaj u tonovima (natur, svijetlo i tamno) uz mogućnost obrade vlagootpornim uljem.

 

Proizvod udovoljava slijedećim zahtjevima:

1. Proizvod je izrađen od drva s FSC certifikatom.
2. U izradi je izbjegnuta upotreba opasnih tvari. Obrada drva je u skladu s odredbama Zakona o kemikalijama.
3. Otpad tzv. „škart“ u proizvodnji je smanjen na minimum.
4. Jednostavna montaža.
5. Olakšano čišćenje i održavanje.
6. Upotreba komponenata koje produljuju životni vijek proizvoda.
7. Uz proizvod se prilažu slikovne upute za sastavljanje, upotrebu i održavanje proizvoda.
8. Izbor materijala koji jamči trajnost proizvoda.
9. Smanjenje točaka koje mogu oslabiti proizvod.
10. Popravak i buduća restauracija budu isplativi.
11. Jamstvo na proizvod minimalno 10 godina.
12. Post prodajni servis za popravak i zamjenu rezervnih dijelova proizvoda, minimalno 10 godina.
13. Minimaliziran broj dijelova proizvoda.
14. Minimalizirana različitost materijala.
15. Izbor materijala koje je jednostavno reciklirati. 

Norma

Opis
 

Barski stol, dim. 120x60x110 cma4a0131890d4ef66dc74daf5153376bd

Noge stola su 8×8 cm i visine 110 cm izrađene od cjelovitog drva hrasta, između nogu – stupova je okvir stola 8×8 cm na sve četiri strane, izrađen od cjelovitog drva hrasta, u okviru je ploča stola debljine 1,8 cm izrađena od cjelovitog drva hrasta. Ispod ploče stola je drvena konstrukcija koja povezuje okvir i ploču stola. Svi rubovi su fino obrađeni s radijusom zaobljenja 2 ±3% mm. Površinski je obrađen biljnim uljima za namještaj u tonovima (natur, svijetlo i tamno) uz mogućnost obrade vlagootpornim uljem.

 

Proizvod udovoljava slijedećim zahtjevima:

1. Proizvod je izrađen od drva s FSC certifikatom.
2. U izradi je izbjegnuta upotreba opasnih tvari. Obrada drva je u skladu s odredbama Zakona o kemikalijama.
3. Otpad tzv. „škart“ u proizvodnji je smanjen na minimum.
4. Jednostavna montaža.
5. Olakšano čišćenje i održavanje.
6. Upotreba komponenata koje produljuju životni vijek proizvoda.
7. Uz proizvod se prilažu slikovne upute za sastavljanje, upotrebu i održavanje proizvoda.
8. Izbor materijala koji jamči trajnost proizvoda.
9. Smanjenje točaka koje mogu oslabiti proizvod.
10. Popravak i buduća restauracija budu isplativi.
11. Jamstvo na proizvod minimalno 10 godina.
12. Post prodajni servis za popravak i zamjenu rezervnih dijelova proizvoda, minimalno 10 godina.
13. Minimaliziran broj dijelova proizvoda.
14. Minimalizirana različitost materijala.
15. Izbor materijala koje je jednostavno reciklirati.